piątek, 20 maja 2016

Młoda kapusta na ciepło :-)

I jeszcze raz kapusta. Tym razem na ciepło.
Można rzec zupa kapuściana:-)
Składniki:
- pół główki młodej kapusty
- 1 średnia marchew
- połowa małego selera
- 1 średnia pietruszka
- 100g koncentratu pomidorowego
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka curry
- sól
-pieprz
- oliwa  z oliwek
Sposób przygotowania:
Do średniego garnka wlewamy 3/4 wody. Na wrzącą wodę wrzucamy poszatkowaną kapustę. Po 15 minutach wrzucamy starte na tarce warzywa: marchew, seler, pietruszka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, curry, sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku. Gotujemy kolejne 15-20minut. Na koniec wrzucamy podsmażoną na oliwie z oliwek cebulę.
Pycha!
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz