Twarożek, który króluje w naszym domu przy niedzielnym śniadaniu już od lat. Dzieciaki go uwielbiają. Dotychczas robiłam go w tradycyjny sposób. Odkryłam jednak, że dodanie do niego ubitej śmietany jest genialnym pomysłem. Twarożek jest w ten sposób puszysty i smakuje niebiańsko!
Składniki:
- 1 opakowanie chudego twarogu
- 1 mała śmietana 30%
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- kilka rzodkiewek
- 1 ogórek surowy
- 1/2 cebuli lub pęczek szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- sól
-pieprz
Sposób przygotowania:
Rozdrabniamy w misce twaróg. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę drobną. Ogórek kroimy w kostkę uprzednio oczyszczając z miąższu. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Wrzucamy to wszystko do miski z serem białym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyciskamy czosnek i dodajemy do reszty. Na koniec ubijamy w wysokim naczyniu śmietanę za pomocą miksera. Łączymy z wszystkie składniki.
Najlepiej spożyć od razu:-). Naprawdę pychota:-)
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz