sobota, 9 kwietnia 2016

Zapiekanka domowa

Choć to bardzo prosta przekąska, dopiero mąż zachęcił mnie do wypróbowania przepisu:-)
Składniki:
- bułki pełnoziarniste ( tyle by zmieściło się na blachę)
- 0,5 kg pieczarek
- średnia kostka sera żółtego
- 2 cebule średnie
- lubczyk
- sól,
- pieprz

Sposób przygotowania:
Bułki kroimy na pół i rozkładamy na blachę wyłożoną papierem bądź folią aluminiową.
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka). Podsmażamy na patelni na małym ogniu. Nie używamy tłuszczu. Kiedy pieczarki puszczą wodę wkładamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy woda odparuje przyprawiamy lubczykiem, solą oraz pieprzem.
Nakładamy na bułki farsz. Wkładamy na 10 min do rozgrzanego piekarnika w temp.180 stopni. Wyjmujemy, posypujemy żółtym serem. Wkładamy ponownie by ser się rozpuścił.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz